Для оюдей, що у великому місті опинились у скрутному положенні вижали спеціальний довідник «Де в Києві» . У ньому вказані місця, де безпритульні люди можуть поїсти, помитись, переночувати, провести час, отримати юридичну консультацію й медичну допомогу.

– Кілька років тому. Ми зрозуміли, що бездомні потребують паперового довідника. Такі довідники Спільнота святого Егідія видає у кількох європейських містах. На такий довідник є попит, інакше бездомним складно дізнатися про послуги, які існують в місті, – розповіли співавтори довідника «Спільнота святого Егідія».

Розробляли брошуру активісти «Спільноти святого Егідія» і руху «Молодь за мир”» Проект профінансований програмою прямої допомоги уряду Австралії.

Усі довідники створюються за єдиним стандартом: складається з восьми розділів, у яких перераховані всі проблеми, з якими зіштовхуються люди на вулиці. Також там можна знайти контакти всіх організацій, ініціатив та муніципальних служби, які зможуть допомогти.

Довідник вже почали роздавати на вулицх. Як повідомила Спільнота у ексклюзивному коментарі «Вечірньому Києву» до інформування долучилась навіть Поліція.

– По-перше, видаватимемо примірники на роздачах їжі, які щотижня проводять «Спільнота святого Егідія» та рух «Молодь за мир». За перший тиждень ми роздали кількасот примірників. Також ми пропонуємо громадським організаціям, які займаються бездомними, користуватися нашим довідником. Поки що є паперові версії, але ще його можна скачати на сайті homelesshelp.me. Патрульна поліція Києва звернулася до нас, і ми надали перші 300 примірників для розповсюдження. Звертаються також соціальні працівники, – зазначили у Спільноті.

За їх словами. Довідник вже користується поплярністю й, можливо, доведеться ще додруковувати цей тираж. У планах перевидавати його щороку, адже інформація змінюється.

До слова, у Римі такий довідник Спільнота видає з 1992-го року. Також він існує у Варшаві, Мадриді, Барселоні.