У Києві після тривалої хвороби на 77 році життя помер письменник, член Національної спілки письменників України Ігор Січовик.

Про це повідомив його син, передає Depo.Київ з посиланням на “Українську літературну газету”.

Зазначимо, що 9 жовтня, син письменника Ярослав Січовик повідомив, що батько перебуває у стаціонарі лікарні з діагнозом ішемічний інсульт.

Ігор Січовик – український дитячий письменник, член Національної спілки письменників України. Народився на Волині у 1945 році у родині сільських вчителів.

Пише з 12 років. Видав три книжки сатири та гумору для дорослих: “Жертва моди”, “Зачарована шістка”, “Азбука для дорослих” та чотири десятки книжок для дітей,.

Упорядкував навчальні збірники для молодших школярів. Є автором підручників для позакласного читання “Першокласник” і “Сонячне перевесло”, близько трьохсот ігор з буквами і словами “Словограй” і “Мовограй”, збірників для дошкільних навчальних закладів.

Видав книжки для найменших читачів “Математичні ігри”, “Веселий задачник”, “Таємниця десяти невідомих” та книжку “Весела школа”.

Чимало дитячих творів Ігоря Січовика вивчають у початковій школі. Вони містяться у “Букварях”, хрестоматіях, читанках і методичних розробках.

У 2003 році письменник видав повість “Неймовірні пригоди барона Мюнхгаузена в Україні”. Знаменитий німецький герой потрапляє в Україну, де пристає до козацького війська.

Того ж року Січовик написав сатиричну політичну повість “Дурилло” (Сповідь президентського песика).

У 2012 році Ігор Січовик написав дві повісті на одну тему для дітей середнього віку “Формула вузла, або Як розплутати клубок таємниць” та “Комп”ютерна алхімія”.