Група громадських активістів та депутатів виступають за проведення громадських слухань щодо українського державного проєкту меморіалу трагедії Бабиного Яру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції заявив учасник Ініціативної групи “Першого грудня”, співпрезидент Ваад України Йосиф Зісельс.

“Ми представляємо ініціативну групу “Кияни за український державний проєкт меморіалізації Бабиного Яру”. Група була створена для того, щоб домовитися з Київською державною адміністрацією про спільні громадські слухання щодо українського державного проекту меморіалізації Бабиного Яру”, – зазначив він.

Водночас, за його словами, КМДА відмовила ініціативній групі у проведенні громадських слухань.

“Ми створили ініціативну групу, і ми пройшли цей шлях і волонтери зібрали 2500 “живих” підписів киян під нашим зверненням до КМДА та Київради щодо громадських слухань з українського проєкту меморіалізації. Але нам відмовили… Але ми будемо все ж таки працювати над тими слуханнями, щоб вони були почуті, щоб кияни прийшли і почули про український проєкт комплексної меморіалізації Бабиного Яру”, – заявив він.

Він уточнив, що ініціативна група буде проводити громадські слухання незалежно від того, чи братиме в них участь столична влада.

“Є громадськість, є ініціативна група, є вчені, які готові надавати свої знання, для того щоб презентувати проєкт своєї концепції. Ми будемо з ними домовлятися і все одно розповсюджувати знання про український проєкт (меморіалізації Бабиного Яру – ред.)”, – сказав Зісельс.