Під час онлайн брифінгу директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич розповів, що у Києві кількість безробітних з початку року зросла на 45%. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Київського міського центру зайнятості.

За словами чиновника, станом на 15 квітня 2020 року у КМЦЗ зареєстровані близько 13,5 тисяч безробітних – це на 60% більше, ніж на такий період у 2019 року.

«Ситуація на ринку праці столиці дійсно змінилася. Безробіття зростає. Зокрема, це стосується і роботи колишніх працівників малого та середнього бізнесу, великих підприємств. Якщо взяти для порівняння базу минулого року за січень – середину квітня 2019 року, то кількість безробітних, які звернулися за допомогою і за статусом до Київського міського центру зайнятості, зросла на 45%», – сказав Білич.

Він зазначив, що з початку введення в столиці карантинних заходів (після 12 березня) центрі зареєструвались 4 600 нових безробітних.

«Якщо в докарантинний період, з 1 січня до 12 березня 2020 року, зростання у порівнянні з таким же періодом 2019 року відбулось в частині офіційно зареєстрованих безробітних лише на 8%, то з 12 березня по 13 квітня включно таке зростання відбулось в 2,3 рази. Зокрема, 4600 осіб за цей короткий період, за місяць, зареєстровано в 2020 році, і всього 2 тисячі було зареєстровано безробітних в місті Києві у 2019 році», – наголосив він.

 

Нагадаємо, для киян зросла допомога з безробіття

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Допомога онлайн: для киян запустили віртуальну платформу емоційної підтримки

Рада прийняла новий Закон про соцвиплати