Сьогодні, 17 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила Закон “Про верифікацію та моніторинг державних виплат”. Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

Метою Закону є підвищення адресності державних виплат, сприяння розбудові системи соціального забезпечення, а також забезпечення ефективного використання бюджетних коштів.

Закон зазначає, що всіх українців, котрі отримують допомогу від держави (пенсії, пільги, субсидії, стипендії, допомоги та інші виплати) очікує перевірка на достовірність інформації.

«Законом визначено, що «верифікація – комплекс заходів щодо збору та перевірки достовірності інформації, що визначена законодавством для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат і впливає на визначення права на отримання та розмір таких виплат, а також виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних».

Згідно із Законом, «державні виплати – пенсії, допомоги, пільги, субсидії, соціальні стипендії, інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування».

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”, заступником міністра оборони може стати жінка.

Читайте також:

Німеччина пообіцяла Україні 1,5 млн. євро на медобладнання

МОН затвердило зміни стандартів в спеціалізованих ліцеях