У Києві 19 жовтня невідомий чоловік увірвався у приймальню депутатки міськради та влаштував там погром. Він пошкодив майно, розмалював фарбою двері, а потім намагався утекти. Схоже, що у зловмисника був із собою пістолет.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції, на яку посилається Громадське.

Правоохоронці не називають ім’я депутатки, проте джерела агентства «Інтерфакс-Україна» стверджують, що йдеться про представницю «Слуги Народу» Лілію Пашинну.

Інцидент стався приблизно о 10:00. За словами помічника депутатки, чоловік розбив скло у вхідних дверях і замалював із балончика таблички на них. Потім він спустився на нижній поверх, де розташовані щити електромережі, та вирвав звідти дроти.

Зрештою правоохоронці затримали чоловіка. Ним виявився 31-річний уродженець Полтавщини. Зараз із ним спілкуються слідчі та з’ясовують мотиви скоєного.

Під час поверхового огляду оперативники знайшли у чоловіка предмет, схожий на пневматичний пістолет. Правоохоронці почали розслідування за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. За це загрожує від 3 до 7 років тюрми.