У Голосіївському районі Києва на території парку імені Рильського мітингували проти будівництва дитячого спортивного майданчику.

Про це пишуть “Коментарі”.

Місцеві мешканці провели акцію протесту проти будівництва на березі озера дитячого спортивного майданчика.

Кияни побоюються, що бетонування зеленої зони нашкодить природі. Вони намагалися зупинити розпочаті тут будівельні роботи.

Будівництво призупинили. Протестувальники почали збір підписів проти зведення на території парку спортмайданчика та написали заяву до поліції, щоб правоохоронці встановили законність будівельних робіт.

За словами однієї з учасниць акції протесту Світлани Корольонок, забудова парку матиме негативний вплив на природнє середовище. Киянка також пояснила, чому активісти проти цього будівництва.

“Ми розраховували на те, що тут буде водопроникненне покриття цієї ділянки. Таке, щоб не були пошкоджені дерева. Сьогодні ми побачили, що буде робитися підбетонка, підрезинове покриття. Це значить, що це водонепроникненне покриття. Другий шар буде резиновим, на клею. Це дуже шкідливе покриття”, — пояснила спротив киян мешканка Голосіївського району.

Генеральний директор комунального об’єднання “Київзеленбуд” Олексій Король запевнив, що проєкт будівництва дитячого майданчика пройшов усі необхідні експертизи. Локація буде також адаптована для потреб дітей з інвалідністю.

Окрім того, гумове покриття безпечніше для дітей, ніж гравійне, яке пропонує ініціативна група киян.

“Гумове покриття, яке має усі сертифікати безпеки та екологічності, влаштовується саме навколо дерев. У дерев зберігаються великі лунки. І сама лунка робиться для того, щоб вода потрапляла до кореневої системи дерев”, — прокоментував керівник КО “Київзеленбуд”.