Ідучи вулицею Печерського району столиці, насолоджуєшся зеленими каштанами, які ростуть попід дорогу, однак, чомусь доходиш до елітного ЖК – і краса закінчується. Український проєкт, який уперше в історії конкурсу з індустрії нерухомості International Property Awards здобув світове визнання, Taryan Towers компанії Taryan Group Артура Мхітаряна, хоч і позиціонується, як житловий комплекс майбутнього, імовірно, вчиняє абсолютно протилежне. Поруч з елітними будівлями, де мали б рости зелені каштани, було виявлено лише посохлі дерева.

@g.e.g.e.m.o.n

Біля ЖК Taryan Towers знищили київські каштани! Ось таке майбутнє нас чекає на думку Артура Мхітаряна #Taryan #Towers #mhitaryan

♬ оригінальний звук - Гегемо́н

На кадрах показано, що по обидві сторони вулиці ростуть каштани, зеленіє травичка, однак, доходячи ближче до ЖК Taryan Towers, бачимо: зазначена частина природи — раптово закінчується. Видно, що каштани, які знаходяться поруч із сами комплексом, повністю посохли. Ідеться про більш ніж 10 дерев, під якими навіть не росте більше трава. Автор відео робить висновок: імовірно, до ґрунту була підлита речовина, яка посприяла знищенню каштанів із середини.

Користувач TikTok також припускає, що, скоріш за все, за проєктом ЖК не була передбачена наявність у тому місці дерев. Можливо, замість цього мала би бути парковка абощо.

ℹ️ Житловий комплекс знаходиться в середмісті Києва – на Печерську – за адресою вулиця Іоанна Павла ІІ. Перший поверх ЖК Taryan Towers було зведено у 2017 році. Забудовниками стали “Познякижилбуд” та “Taryan Group” Артура Мхітаряна. Загалом комплекс складається з 3 башт, які налічують 35 поверхів кожна та об’єднані двоповерховими скляними мостами.

Проект “Башт Майбутнього” належить українському бізнесмену Артуру Мхітаряну, чиє прізвище уже відоме на нашому ринку нерухомості близько 25 років. Справа в тому, що батьком Артура є ​​Нвер Мхітарян, який у 1995 році створив одну з перших приватних будівельних компаній України – “Познякижилбуд”. Свого часу компанія була однією з найінноваційніших на ринку.

А вже у 2011 році Артур Мхітарян створив свою компанію, яку назвав Taryan Group. Її відомими проєктами є Royal Tower, Jack House, а також оздоровчий комплекс Tsarsky City Resort.