У Дарницькому районі столиці відкрили нове відділення ранньої соціально-медичної реабілітації дітей із дитячим церебральним паралічем. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

«Для Дарницького району це перший центр, який наближений до місця проживання дітей. У районі проживають 1632 дитини з інвалідністю різних нозологій, з них 169 із ДЦП, яким необхідна реабілітація. У цьому відділенні реабілітаційні послуги будуть надаватися курсами 21 день для 16 дітей. Таким чином, за рік пройдуть реабілітацію 170-200 дітей з інвалідністю. Тобто, потреба реабілітації дітей із ДЦП протягом року в районі закривається повністю», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За словами чиновциниці, наразі заплановано створення трьох великих центрів реабілітації для дітей з інвалідністю в трьох районах столиці. Це дасть змогу ще більше наблизити послуги до дітей і закриє повністю потребу реабілітації дітей з інвалідністю в цих районах.

«У нас у Києві понад 11 тисяч дітей з інвалідністю, із них близько 5 тисяч дітей, яким потрібна особлива реабілітація. Цього року поставлено завдання розробити систему наближення послуг до місця проживання. Для цього заплановано створення трьох нових центрів реабілітації», – додала Марина Хонда.

Нагадаємо, Київ придбав унікальний екзоскелет для реабілітації дітей з інвалідністю

Читайте також:

У Києві відкрили дитяче відділення паліативної допомоги

Після ремонту Охматдит зможе рятувати вчетверо більше дитячих життів: Гончарук

Відремонтували столичну дитячу лікарню № 2: що змінилося