У Бабиному Яру невідомі розбили пам’ятну плиту з іменами учасників похідної групи ОУН, яких німці розстріли у 1941-1942 роках, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сторінку у Фейсбуці голови Організації українських націоналістів Богдана Червака.

“У Бабиному Яру вчинено акт вандалізму. Так звані “невідомі особи” розбили пам’ятну плиту на якій закарбовані імена учасників Похідної Групи ОУН, яких німці розстріли у 1941-1942 роках. Пам’ятна плита, до речі, розміщена біля Пам’ятного Хреста, встановленого у 1992 році на честь Олени Теліги і українців – жертв Бабиного Яру”, – заявив Богдаг Червак.

“Уже не вперше паплюжиться святе для кожного українця місце. Пам’ятний Хрест неодноразово підпалювали, намагалися зрізати, плити трощили і обливали фарбою. І жодного разу поліція не знаходила злочинців”, – відзначив він.

Голова Організації українських націоналістів також зазначив, що плиту буде відновлено: “Очевидно, що акт вандалізму вчинили вороги незалежної України, які бояться українських націоналістів навіть мертвими. Плиту відновимо, пам’ять збережемо, ворогів покараємо!”.

Нагадаємо, Я дуже винуватий перед країною: затримали молодика, який справляв нужду на Алеї Героїв Небесної Сотні

Читайте також:

В ботанічному саду на Печерську вандали пошкодили скульптуру Майстра Йоди

На вихідних вандал розгромив в‘їзд на Труханів острів: злочинець пояснив свої дії