Стало відомо, як виглядатиме Центральний гастроном столиці після реконструкції. Про це повідомляє архітектурно-конструкторське бюро «Віхарєв» у Facebook.

Оновлений Центральний гастроном матиме три поверхи, як йдеться в повідомленні, жодного поверху у проєкті не додано.На верхніх поверхах планують облаштувати заклади торгівлі, оглядовий майданчик на даху, а також фуд-корт та підземний паркінг.

Зазначається, що реставраційні та будівельні роботи розпочнуться вже в цьому році.

«Хрещатик, 40, “Центральний Гастроном” чи він знову в небезпеці?

Маємо пильнувати забудову Старого Києва, тримати пульс на документах, що видає Мерія. Вдячний активістам за їх контроль та варту.

Трошки дивно чути крики “Зрада!” Ми намагалися отримати це МУО майже рік і завдяки підтримці громадськості та СМІ підійшли до кінцевого етапу проектування – експертизи. Без МУО її не пройти. В цьому році по нашому проекту розпочнуться реставраційні та будівельні роботи.

Проект чудовий, що відмічено вже сторонніми фахівцями. Передбачено реставрацію та збереження фронтальної історичної будівлі, реконструкцію підземної та дворових споруд. Функціонально “гастроном” доповниться на верхніх поверхах закладами торгівлі, оглядовим майданчиком на покрівлі, фуд-кортом, підземним паркінгом. Розроблено заходи захисту щодо питань по гідрогеології, збереженню сусідньої історичної забудови», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що архітектурні та реставраційні рішення не змінилися з часів Містобудівної ради та погодження Департаментом Охорони Культурної Спадщини, жодного поверху не додано, а за частиною будівлі, що знаходиться під охороною, пильнують.

«Кожна деталь продумана, захисні заходи розроблені та чекають дозволу на роботи.

Наразі готую розширену презентацію для СМІ, щоб донести здобутки та пильнувати ризики разом. Отже далі буде», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, На Вознесенському узвозі зупинили скандальну забудову

Читайте також:

Війна із забудовником: мешканці столиці виступили проти бетонних джунглів (відео)

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Прикриваючи собою побратимів — на Луганщині героїчно загинув військовий з Броварів

Показати ще

Нова скандальна надбудова: історичному будинку на Подолі додали поверхів

Київміськбуд відмовляється доводити до ладу ЖК Войцеховського