Згідно з даними соцопитування, проведеного українською неурядовою компанією маркетингових і соціологічних досліджень Research & Branding Group у вересні 2019 року, за останні три роки 31% українців більше трьох місяців були без роботи і займалися її пошуком. Данні соцопитування розміщено на сайті компанії Research & Branding Group.

«Як показують результати соцопитування, проведеного у вересні 2019 року, за останні три роки третина українців (31%) стикалися із ситуацією, коли більше трьох місяців не мали роботи або займалися її пошуком, тоді як дві третини жителів України (64%) у такій ситуації не опинялися», – йдеться в повідомленні.

Результати соцопитування показали, що частіше за всіх з безробіттям стикаються молодь до 30 років, жителі сільської місцевості, а також жителі західних і південних областей України.

Зазначається, що нині 40% українців не працюють. Серед непрацюючих більшість жінки. Трохи більше працюючих серед міського населення центральної частини країни.

«Нині працюють дві третини українців (60%), тоді як 40% жителів України нині не працюють. Слід зауважити, що порівняно із початком 2018 р. частка працюючих українців зросла на 7%.

Трохи більше працюючих серед чоловіків, аніж серед жінок, а залежно від віку найбільша питома вага працюючих припадає на «сорокарічних» і «тридцятирічних». Залежно від місцевості і регіону проживання трохи більше працюючих українців припадає на міське населення і центральний регіон», – інформує Research & Branding Group.

Нагадаємо, Уряд скоротить майже 19 тисяч працівників районних держадміністрацій

Читайте також:

Підмітати вулиці: як у Києві борються з безробіттям

Колишнього головного військового прокурора Матіоса звільнили в запас

Кількість працівників Держаудитслужби скоротять у 8 разів: Дубілет