Роман Мінін – сучасний український художник-монументаліст, графік, фотограф, автор об’єктів та інсталяцій. Учасник міжнародних арт-проєктів та експозицій, організатор стріт-арт фестивалів. Заснував напрями SMS art та TRANSMONUMENTALISM. Співупорядник некомерційної організації Art Embassy та стартапу Transmonument. У своїх роботах створює антологію шахтарського життя та головним героєм його арт-інсталяцій та перфомансів стає Донецьк, його рідне місто. Вважається одним з найбільш продаваних українських художників за останні п’ять років. Улюбленець олігархів Абрамовича та Коломойського, останній, неодноразово записував інтерв’ю на фоні картин художника.

Марія Рева – українська художниця, дизайнерка, ілюстраторка з Одеси. Створювала костюми для Королівської опери у Лондоні, брала участь у виставці Milan Design Week 2019. Відома колабораціями світового рівня, а саме з дизайнером Рейчел Комі, українським брендом Syndicate і, навіть, Симоном Портом Жакмюсом.

Марія створює колекції одягу, прикраси за мотивами власних картин та влаштовує виставки. Її натхнення бере початок з українських етно мотивів та форм людського тіла.

Sestry Feldman – стріт-арт проєкт, заснований художницями з Дніпра, сестрами Мішель і Ніколь Фельдман. Вони заявили про себе муралами по всьому Києву, а сьогодні працюють з полотнами, глиною, мерчом. Sestry Feldman склали свій власний стиль за яким легко впізнати їхні роботи, яскраві кольори і мультикові мотиви з авторським підписом. Окрім міських стін, вони оформляли музичну студію Івана Дорна, розмалювали одну з будівель арт-клубу Closer, створювали мурали на Brave! Factory Festival.

Анна Кострицька – представниця нового покоління художників з Києва, працює у напрямі абстрактного та образного арту. Вона ще на початку творчого шляху, але її роботи вже публікують у Британських журналах VOGUE та Tatler, канадському журналі The mindset 360.

Картини художниці присутні в колекціях відомих українських та міжнародних колекціонерів. У творчому жанрі Анна висловлює свої уявлення про світ, навколишнє середовище та проектує свої емоції та стани, думки та внутрішні споглядання. Минулого року її групові виставки відбулись в Словаччині та Італії, а вже у січні відбудеться повна виставка її робіт у Києві.

Жанна Кадирова – українська художниця з Броварів, що транслює громадсько-важливі підтексти у своїх роботах. Ініціаторка художніх груп, виставок, акцій, таких як Р.Е.П. (Революційний експериментальний простір), музичної панк групи “Пінопласт”, 8 = 8 , “завойована місто”, “Місто переможців”, “Ні журі, ні призу” , “Нова історія” (Харківський художній музей). Кураторка виставок в київському LabGarage . Вона співпрацює з GALLERIA CONTINUA, San Gimignano / Beijing / Le Moulin / Habana. Сконструювала та встановила у Києві “Лавочки-графіки” проєкт Kiev Fashion Park. Нагороджена премією Сергія Курьохіна в номінації Мистецтво в громадському просторі (паблік-арт) за роботу “Форма світла”, премією імені Казимира Малевича, головною премією PinchukArtCentre. Номінантка премії “Жінки в мистецтві”-2019 від UN Women в Україні.

За матеріалами Gazeta.ua

Читайте також:

В Україну повернули картину відомого художника, вивезену нацистами

На Всеукраїнській різдвяній виставці покажуть художні твори зі всієї України

Окіагарі-кобоші у Києві: історія однієї незвичайної новорічної колекції