Заборона діятиме у Києві до покращення епідситуації. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«У Києві заборонили користуватися дитячими та спортивними майданчиками до покращення епідситуації. Про це йдеться у протоколі постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заборона стосується майданчиків, розташованими у парках та скверах та на прибудинкових територіях», – йдеться в повідомленні.

Наразі у столиці проводять інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо заборони користування дитячими та спортивними майданчиками – комунальники столиці розміщують таблички із застереженнями.

«Підприємства, що входять до складу КО «Київзеленбуд», почали розміщувати на дитячих і спортивних майданчиках інформацію про заборону. Також таблички будуть розміщені і в зонах відпочинку на території київських лісів», – йдеться в повідомленні.

В. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король наголосив, що карантин через пандемію вводиться для убезпечення більшості населення від зараження інфекцією. Він нагадав, що карантин – не канікули, тому треба бути відповідальними та в умовах надзвичайної ситуації не виходити з дому без крайньої потреби.

«Карантин вводиться для того, щоб убезпечити більшість від можливого зараження. Ця ж більшість сприймає карантин, як канікули. На жаль, велика кількість дітей продовжує гратися на майданчиках, а спортсмени відвідувати ворк-аути. Це неприпустимо в умовах пандемії та надзвичайної ситуації в Україні. У боротьбі з вірусом головна зброя – відповідальність та дотримання таких простих правил, як залишатися вдома, замість прогулянки на дитячому майданчику», – зазначив Олексій Король.

Нагадаємо, В магазини та аптеки Києва тепер пускають не всіх: 1 людина на 10 кв. м

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Тільки для екстрених служб: Кличко розповів про зупинку громадського транспорту (відео)

В Києві можуть ввести надзвичайний стан: які саме обмеження він передбачає