Глава Православної Церкви України митрополит Епіфаній (Думенко) усунув від архієрейських повноважень єпископа ПЦУ Адріана (Кулика) за завдання тілесних ушкоджень своїй сусідці під час побутового конфлікту.

Відповідне розпорядження предстоятеля ПЦУ було надруковано на офіційному сайті організації, пише “Фокус”.

У розпорядженні йдеться про те, що усунення єпископа пов’язане з публічними свідченнями його побутового конфлікту, під час якого священнослужитель бив жінку кулаками в ділянку грудей і живота.

Митрополит Епіфаній розпорядився провести розслідування та передати його результати на розгляд Священному Синоду ПЦУ.

Інцидент із єпископом Адріаном стався у Києві 30 жовтня. В інтерв’ю журналістам ICTV Івана Бережна, сусідка єпископа, розповіла, що конфлікт стався через її собаку, який нібито голосно гавкав. Щоб “розібратися” з цим, Адріан спочатку приходив до неї під двері, а потім підловив жінку біля під’їзду та почав її бити.

“У мене руки були в синцях, боліла черевна порожнина та грудна клітка. Бив і обзивав нецензурними словами, принижував мене. Я навіть не встигла йому відповісти. Навіть рефлекторно здачі не змогла дати. Так була злякана. Все сталося несподівано”, — поскаржилася журналістам Бережна.

Жінка намагалася дістати телефон, щоб зняти інцидент на відео, але “володар” вихопив у неї гаджет та викинув його у клумбу.

Через час священнослужитель вступив у бійку з чоловіком Бережної, коли той намагався отримати у консьєржа відео з камер спостереження. “Владика” повалив чоловіка на землю та почав розмахувати кулаками. Крім того, Адріан погрожував викликати СБУ, з натяком на те, що сім’я Бережних — сепаратисти, бо вони розмовляють російською мовою та тримають у себе російського той-тер’єра.