Печерський районний суд Києва відправив під варту представника «Національного корпусу» Олега Довбиша за підозрою у хуліганських діях під Офісом президента 14 серпня. Тоді відбулися сутички з правоохоронцями, під час яких були постраждалі з обох сторін.

Про це повідомляє hromadske із зали суду.

За даними слідства, Довбиш разом з Дмитром Кухарчуком, Микитою Губським, Демидовим організованою групою прийшли під Офіс президента. При них нібито були заздалегідь заготовлені предмети для нанесення тілесних ушкоджень.

У слідстві кажуть, що через їхні протиправні дії від газу (опіки очей) постраждали семеро працівників поліції та один військовослужбовець Нацгвардії. Зокрема, Довбиш, за даними слідства, вдарив ногою одного з поліцейських.

Прокурор просив взяти під варту Довбиша без можливості внесення застави, наголошуючи на ризиках втечі підозрюваних, тиску на свідків, інших ймовірних співучасників, знищення або спотворення речових доказів.

Натомість адвокат Володимир Волосовський наголосив на тому, що підозра є необґрунтованою, ризики не доведені, а також підозрювані не мали при собі зброї й нікого не били.

«Довбиш не приносив зброю та предмети й не застосовував їх. Він може нести відповідальність лише за удари ногою по працівнику поліції Кірієнку. Однак в матеріалах клопотання йдеться про те, що Кірієнку було завдано хімічні опіки, відповідну допомогу йому надали в медичному закладі», — заявив адвокат.

Також захисники наголосили на тому, що відео, на які посилається слідство, зняти зі значної відстані, й неможливо встановити, чи на відео дійсно був підозрюваний. А ще сказали, що свідки й потерпілі у справі — поліцейські.

Сам Довбиш заперечив ймовірну причетність до злочину, наголосивши на тому, що він є колишнім поліціянтом, і не став би бити правоохоронців.