Мер на щоденному брифінгу розповів про рекордну кількість хворих на COVID-19, передає Хрещатик.News. Так, дійсно, інфекційні лікарні Києва переповнені. Проте виснаженість лікарів і переповнені інфекційні стаціонари – не тільки і не стільки від надмірної кількості інфікованих.

За інформацією пресслужби КМДА, лікарнях Києва наразі перебуває 223 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 (56 – у важкому стані) і 84 особи з підозрою на коронавірус.  Олександрівська лікарня не має вільних місць і третій день не приймає хворих. Естафету підхопила Київська міська клінічна лікарня №4, персонал якої теж вже геть виснажений. Проте чи від реально надвеликої кількості хворих на коронавірус?

Лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 розповів, що столичні медики керуються наказом госпіталізувати пацієнтів не лише з ознаками, але й з підозрою на запалення легень в інфекційний стаціонар. Теоретично, це вірно.

“Але практично це призвело до безконтрольного завалення, закладання інфекційного госпіталю, – зазначає лікар-інфекціоніст Євген Ігорович на своїй сторінці в Фейсбуці. – Ким⁉  Пацієнтами з коронавірусом? Аж ніяк! Підтверджених випадків дуже МАЛО. Вся величезна, безмежна кількість пацієнтів – це хронічні, важкі, неходячі хворі з цілою низкою супутніх захворювань. Онкологія, стан після інсульту, кардіогенні набряки легень, застійні пневмонії… Все це зараз і є наші пацієнти в інфекційному стаціонарі. Що вони тут роблять? Чекають на ПЛР! А потім переводяться в інші лікарні. На це йде доба-дві”.

Іноді результатів тесту доводиться чекати до 10 днів, і дуже часто відібраний матеріал повертається як “некоректно взятий”. Все це жахливо виснажує пацієнтів і персонал, створює довжелезні черги швидких до приймального відділення. За словами лікаря – це  “жах, втома, нераціональність”.

Інфекційники просять створити ізолятори в кожній опорній лікарні, відокремлювати поверхи і відділення. А також пришвидшити тестування і робити його в амбулаторіях, на місці. Бо надломлена система нашої медицини дуже швидко дасть збій.

Нагадаємо, держава не надала засобів безпеки, як обіцяла, для пунктів проведення пробного ЗНО.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

В двох київських садочках спалах коронавірусу серед персоналу

Зеленський хотів заразитись коронавірусом, але вирішив цього не робити (відео)

Спалах COVID-19 у дитячому садочку Броварів: хворі 9 дітей і 4 дорослих

Популярні новини зараз

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще