Держава не змогла забезпечити пункти проведення пробного ЗНО достатньою кількістю протиепідемічних засобів. Хоча саме МОН наполягало на проведенні тестування, і проведення з дотриманням усіх заходів безпеки. Про це написала на своїй сторінці в Фейсбук відповідальна за один із столичних пунктів, директорка гімназії №179 Ірина Чернилевська, передає Хрещатик.News

Аби провести пробне ЗНО з дотриманням усіх вимог, школа змушена купувати захисні засоби та антисептики власним коштом, або… перекласти це на вчителів і випускників.

“Хочу розказати ПРАВДУ про забезпечення безпечних умов для проведення ЗНО-2020. Сьогодні як відповідальна за пункт ЗНО отримала обіцяні т.в.о. Міністра освіти Л. Манзій засоби для проведення пробного ЗНО 17 червня. Для 280 учасників і 49 працівників – 34 маски, рукавичок для персоналу – 0. Санітайзерів – 2 на 18 аудиторій, рідкого мила на 9 санвузлів – 5, паперових рушників – 5 (на 9 санвузлів)…пакет для сміття – 1, пляшка для дезінфекції підлоги – 1…”, – зазначила директор гімназії.

Більше того, за словами Ірини Чернилевської, міряти температуру на вході доведеться “на око”, бо безконтактних термометрів немає. А вимога дотримання соціальної дистанції взагалі виглядає безглуздою.

“На відстані 1,5 метри звіряйте документи учасників, які ЗНІМАЮТЬ маску…а чергові (з диво-зором) читають малюпусінькі літери паспорту…”.

До того ж більшість вчителів, які згодилися в лютому на роль інструктора при тестуванні, сьогодні відмовляються в ньому брати участь. Бо той, хто потопає, повинен рятувати себе сам.

Нагадаємо, в Україні розпочався черговий етап послаблення карантину, але Києва він не стосується. МОЗ вважає, що не дозволяє епідеміологічна ситуація.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

А іншим забороняє: Кличко гуляв у ресторані попри карантин? (відео)

Спалах COVID-19 у дитячому садочку Броварів: хворі 9 дітей і 4 дорослих

Зеленський хотів заразитись коронавірусом, але вирішив цього не робити (відео)

Популярні новини зараз

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Мер Києва Віталій Кличко задекларував елітні будинки та поділ майна при розлученні

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще