На сайті ДП «Укрспирт» розміщено звернення об’єднаної організації Профспілки працівників агропромислового комплексу в Державному підприємстві спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» до Президента України Володимира Зеленського, депутатів та Кабінету Міністрів України.

Серйозне занепокоєння серед працівників ДП «Укрспирт» викликають зміни в закон про виробництво спирту, а також висловлювання на адресу працівників галузі Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Т. С. Милованова.

«На сайті Верховної Ради України 23 жовтня 2019 року було зареєстровано законопроект № 2300 «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового, яким передбачено скасування державної монополії на виробництво та продаж спирту етилового з 01 січня 2020 року та фактичне відкриття імпорту спирту в Україну.

Крім того, в засобах масової інформації постійно з’являється інформація про криміналізацію спиртової галузі, а міністр Милованов Т. С. особисто дозволяє собі називати працівників ДП «Укрспирт» – бандитами», – йдеться у зверненні.

Крім того, у працівників підприємства викликає обурення деякі кадрові призначення.

«Крім того в колективі викликає обурення призначення на посаду в.о. директора ДП «Укрспирт» людини що має конфлікт інтересів, пов’язана з російськими компаніями та вітчизняними виробниками горілки, чия діяльність на посаді керівника ДП «Укрспирт» в 2015-2016 роках викликає питання не лише в трудовому колективі, а й в правоохоронних органах».

У зверненні також висловлюється думка, що у випадку демонополізації та приватизації спиртова галузь України буде знищена.

«У випадку демонополізації спиртової галузі України в «турборежимі» та подальшої незваженої приватизації, спиртова галузь буде безповоротно знищена, а з нею багатовікові традиції».

Профспілка працівників «Укрспирту» звертається до Президента України та можновладців почути вимоги співробітників, а у випадку ігнорування погрожує вдатися до загальногалузевого страйку із зупиненням виробничої діяльності та відвантаження готової продукції.

«У випадку ігнорування наших вимог ми змушені будемо вдаватися до проведення мирних акцій під стінами органів державної влади, в тому числі загальногалузевого страйку із зупиненням виробничої діяльності та відвантаження готової продукції», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, два українських порти приватизують першими.

Читайте також:

Держбюджет-2020: на переклади українських книг Мінфін виділив 9,3 млн гривень

Популярні новини зараз

У Києві готуються до терактів та російських атак — що відомо?

На Київщині затримали «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намагався шпигувати за українськими десантниками

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

Показати ще

Чи треба скасувати медичні довідки: Дубілет опитує українців