Соціологічна група “Рейтинг” провела дослідження, аби визначити політичні уподобання українців. Дослідження було проведене на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень з 30 по 31 липня 2020 року.

Про це повідомляє Хрещатик.News

Згідно дослідження, 77% українців мають намір взяти участь у місцевих виборах у жовтні цього року, а 20% – не планують цього робити. При цьому з тих, хто не піде на вибори, 15% не довіряє виборчому процесу в Україні, а 14% не мають жодного фаворита серед партій та кандидатів.

Фото: скріншот

Якби вибори відбулися наступної неділі, найбільше голосів отримали партії “Слуга народу” (15%), ОПЗЖ (9%), “Європейська солідарність (8%) та “Батьківщина” (4%).

При цьому діяльність Верховної ради не схвалюють 73% українців, і лише 16% – задоволені тим, як працює парламент. Кабміном не задоволені 59% (17% схвалюють дії Уряду), а Володимиром Зеленським 47% (42% президента все ж підтримують).

Дані були зібрані за допомогою комп’ютерного методу телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів.

Нагадаємо,Партія Смешка впевнено проходить до Київради – соцопитування

Читайте також:

Віталій Кличко, Сергій Притула і без слуг народу: кого б обрали мером кияни сьогодні (опитування)

Головні невдахи київських виборів – «Європейська Солідарність» та «Батьківщина»: опитування