Міністр оборони України Олексій Резніков піде у відставку, про це заявила нардепка від “Слуг народу” Мар’яна Безугла у Facebook.

Безугла також анонсувала голосування за постійних керівників МВС та СБУ, пише “Фокус”.

На своїй сторінці Безугла написала, що “пройшло закрите засідання фракції “Слуга народу”. І повідомила, що обговорювалося “без деталей”:

ситуація з безпекою в Україні, дії РФ;
обмеження виїзду за кордон;
робота фракції у 2023 році;
кадрові ротації в уряді.

“МОУ та Мінстратегпром звільняємо. Подаються на постійних керівники СБУ та МВС”, — резюмувала нардепка.

За годину інформацію підтвердив голова фракції Давид Арахамія, написавши, що “війна диктує кадрову політику”, а “час і обставини потребують посилення та перегрупування”. Арахамія зазначив, що це відбувається зараз і відбуватиметься у майбутньому.

Зрештою перестановка кадрами виглядає так:

Олексій Резніков переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва;
Генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони;
МВС очолить Ігор Клименко;
СБУ — Василь Малюк.

“Силові відомства на цьому етапі мають очолити не політики, а кадрові силовики. Ворог готується наступати. Ми готуємось захищатися й повертати своє”, — резюмував Арахамія.

Олексій Резніков займе місце керівника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Павла Рябікіна. Сам Рябікін буде відправлений послом у Китай.

На найближче засідання Верховної Ради буде винесено питання про звільнення Олексія Резнікова з посади голови Міноборони України, про це Мар’яна Безугла сказала в коментарі “Суспільному” за результатами закритого засідання фракції.

Раніше Резніков коментував свою ймовірну відставку. Він сказав, що жоден чиновник не “вічний на своїй посаді”, проте зазначив, що в будь-якому разі працюватиме для перемоги України.

“Рішення бути мені міністром ухвалює Верховний Головнокомандувач. А далі я робитиму те, що ми погодимо. Мій досвід дозволить мені не лише забезпечувати військо, а й покарати найвище військово-політичне керівництво РФ”, — наголосив глава Міноборони.

Популярні новини зараз

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

У Броварах сьогодні надійшло повідомлення про нібито замінування навчальних закладів

У Києві відкрили незвичну скульптуру на честь загиблого воїна-добровольця

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Інформація про можливу відставку міністра з’явилася на тлі справи про ймовірне розкрадання коштів на закупівлю продовольства для Збройних Сил України за участю Міноборони.

Заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов, який раніше відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку. Міністр підтримав його звільнення. Згодом Шаповалов отримав підозру Державного бюро розслідувань.