Глава пропрезидентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія виступив за скорочення чисельності української армії. Він вважає, що владі України варто почати обговорення даної ініціативи і провести розрахунки, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на ютуб-канал телеканалу «Україна 24».

«Ми розуміємо, що бюджет – це цифра, якої завжди не вистачає. Стаття для оборони – захищена, але завжди немає достатньо коштів, щоб переозброювати армію, купувати нові речі, нове озброєння, нові технології, займатися вивченням. Якщо ми будемо зменшувати бюджет проїдання і трохи збільшувати бюджет на розвиток і інновації, то здатність нашої армії буде рости», – заявив Арахамія.

До речі, Давид Арахамія є також головою підкомітету з питань нагляду за діяльністю правоохоронних та розвідувальних органів комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За його словами, збільшення боєздатності армії необхідно Україні для стримування військової агресії з боку Росії і будь-яких інших потенційних ворогів.

У 2020 році чисельність ЗСУ складала майже 247 тисяч осіб. З них близько 193 – військовослужбовці, 52 – цивільні працівники. 40 тисяч військовослужбовців беруть участь в операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, Зради немає: Арахамія прокоментував високі премії міністрів (відео)

Читайте також:

“Вона баба робоча взагалі”: Корнієнко з Арахамією відхрестилися від сексистського відео, де вони обговорювали колегу-жінку (відео)

Скандальне фото обіду Зеленського та Єрмака на Донбасі: військовим не дали їжі (фото)