Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова за останні півроку переїжджала тричі. І на цей раз, після скандалу з президентською резиденцією в Пуща-Водиці, чиновниця перебралася на держдачу по сусідству з Володимиром Зеленським у Конча-Заспі, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Страна.

Дачний дерев’яний будиночок-зруб з червоним дахом під номером 79 знаходиться на закритій території. Але з висоти пташиного польоту вдається розглянути масштаби ділянки і будівель. Особнячок, який за документами проходить як “приміщення другого класу комфорту”, має площу всього 130 кв. метрів.

А це в 5 разів менше, ніж той двоповерховий котедж, де сім’я генпрокурора провела літо.

Що там?

За парканом з гострими кілками ледве вміщується дві основні споруди, кілька газонів і дерев’яний колодязь на задньому дворі. До речі, звідти стежками можна за 7 хвилин сходити на чай до президента Володимира Зеленського. Його будинок номер 29 знаходиться в 500 метрах від Венедиктової.

Поруч з Венедиктовою знаходиться водонапірна вежа, приватний дитячий садок і велике господарське  подвір’я. Виходу до Дніпра у неї немає. Зате зі спалень на другому поверсі вночі можна милуватися зірками завдяки вікнам у мансардному даху. А у вітальні явно є камін, адже на дах виходить димохід.

Крім сімейства Венедиктова перевезла сюди і своїх домашніх улюбленців – двох собак.

Економна генпрокурорка

На оренді чиновниці тепер вдасться значно зекономити. Адже за попередні хороми їй потрібно було платити близько 2000 доларів на місяць. А зараз вдвічі менше – близько тисячі доларів. Що буде вельми доречно, оскільки на початку літа керівниця силового відомства говорила, що їй не вистачає зарплатні й доведеться витрачати накопичені раніше кошти.

“Я думаю, що зараз” з’їм “всю фінансову подушку, яка у мене була. Тому що у мене зарплата” на руки “38 000 гривен. Це останнє, що я отримувала. А у мене ще сім’я, діти, домашні тварини, яким потрібен ветеринар. Тому я буду використовувати запаси “, – казала Венедиктова в червні.

Втім, 1 тисяча доларів – це далеко не ринкова ціна оренди подібного житла в Конча-Заспі. Зазвичай воно обходиться мінімум втричі дорожче.

Нагадаємо, Венедіктова із сім`єю переїхала до резиденції Президента в Пущі-Водиці (відео)

Читайте також:

Новим Генпрокурором призначили жінку: хто така Ірина Венедиктова

Популярні новини зараз

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

Під час розпивання алкоголю, у Києві стався конфлікт — гість зарізав господаря та втік

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

У Києві змінено деякі маршрути тролейбусів та автобусів

Показати ще

Активісти принесли пеньки під Офіс Генпрокурора (фото, відео)