Міністерство культури та інформаційної політики України наполегливо працює над вирішенням проблеми з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу міністерства.

“У зв’язку із секвестром державного бюджету та запровадженням обмежувальних заходів, ініційованими Урядом у відповідь на поширення коронавірусної інфекції COVID-19, деякі показники діяльності Центру та його фінансового стану погіршилися.

Наразі МКІП активно співпрацює з Міністерством фінансів України для того, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з державного бюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності інституції”, – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі міністерства додали, що найближчим часом Мінфіну буде надіслано доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 “Державна підтримка кінематографії”.

У МКІП закликали всіх учасників процесу до конструктивного діалогу та співпраці, “щоб якнайшвидше відновити державне фінансування важливої культурної інституції і, передусім, погасити заборгованість із заробітної плати перед її працівниками”.

Нагадаємо, Центр Олександра Довженка оголосив себе банкрутом

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Центрі Довженка проводять обшуки: вилучають документи

В Києві скандал: школу Дерюгіних виселяють із Жовтневого палацу