Як зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, кияни – мешканці багатоповерхівок – можуть подавати заявки на відключенні від теплопостачання вже сьогодні. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Достроково припинити опалювальний сезон можна, прийнявши відповідне рішення на загальнобудинкових зборах. Відповідне рішення повинні підтримати не менш як 75% мешканців, а протокол зборів необхідно направити до теплопостачальної організації – КП «Київтеплоенерго», ТОВ «Євро-Реконструкція» або іншої.

Якщо одразу на збори не вдалося зібрати всіх мешканців, то можна прийняти рішення шляхом письмового анкетування і також оформити протокол.

Петро Пантелеєв також наголосив, що чинне законодавство дає широкі можливості мешканцям багатоквартирних будинків для прийняття колективних рішень і місцева влада завжди йтиме назустріч людям у їх прагненні ефективно управляти будинком та економити енергоресурси.

«Найголовніше – дійти консенсусу з більшістю сусідів. Якщо люди вважають, що готові відключити опалення і не сплачувати зайвого, ми таку можливість даємо. Ініціативна група у складі не менш як трьох осіб має ініціювати та провести збори. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 75% мешканців (рахується за площею квартир). Якщо одразу всіх сусідів не вдалося зібрати на збори, є механізм письмового доопрацювання – ви обходите сусідів, знайомите із суттю питання і пропонуєте підтримати такий крок. Протокол необхідно направити до теплопостачальної організації», – пояснив посадовець.

За словами Петра Пантелеєва, «Київтеплоенерго» також зацікавлено в економії ресурсів і поступово здійснює термомодернізацію мереж та обладнання, аби не підвищувати тарифи для споживачів.
Нагадаємо, Киянка отримала платіжку за опалення за січень на 53 тис: що відповіли у Київтеплоенерго

Читайте також:

Кияни відмовляються від паперових платіжок та переходять на IBAN

Киянам перерахують платіжки за тепло та гарячу воду за грудень