Тетяна Волощук, 64 роки, пенсіонерка, Хмельницький:

 Мажоритарників потрібно залишити. Якщо в людей не буде свого представника, про нас узагалі забудуть. А так можна прийти до нього із проблемами опалення, пенсії. Наші мажоритарники стараються допомагати. Цукор двічі на тиждень можна отримати, гречку.

Галина Даценко, 64 роки, село Розсошенці під Полтавою:

 Нардепи мають не тільки в Києві сидіти, а й у регіони приїжджати. У нас багато аварійних майданчиків, де діти голови розбивають. У сусідів у будинку газ через раз працює. І щоб вони вплинули на інших депутатів хай вже за пенсії щось вирішують. Мені 64 роки, а не можу піти з роботи, бо вдома чоловік після інсульту. Ми не виживемо на дві мінімальні пенсії.

Олексій Маслюк, 43 роки, власник туристичної бази у селищі Буки в Маньківському районі Черкаської області:

 Наш район покривають два мажоритарних округи. В окрузі №200 обрали Антона Яценка. У 199-му Сергія Нагірняка. Вони мають реагувати на звернення громадян, розвивати свій регіон. Із Яценком не ­вийшло співпрацювати. Людина нічим, окрім піару, не займається. До Нагірняка звертався цього місяця. Просив посприяти в розвитку туристичного кластеру “Західна Черкащина”. У нього є сторінка в соціальних мережах. Товариш працює помічником. Допоміг правильно написати звернення. Нагірняк відповів, погодився на зустріч. Наступного тижня пообіцяв приїхати в Буки.

Олег Руденко, 43 роки, голова Голов’ятинської сільської ради Смілянського району на Черкащині:

 Днями зустрічався із новообраним нардепом по 197-му округу Олександром Завітневичем від “Слуги народу”. Він ініціював зустріч, знайомився з виборцями. Я поділився думками, що хочу провести освітлення на вулицях села, закупити комп’ютери в школу на 50 тисяч гривень. Казав, підтримає. Багато наобіцяв, але як буде в реальності не знаю.

Минулі роки звертався до колишнього нардепа Сергія Рудика. Він хороший чоловік, чим міг допомагав. На першому поверсі райадміністрації Сміли працювала його приймальна. Щомісяця зустрічався з людьми.

Мажоритарники мають бути в курсі, що відбувається на окрузі. І виносити складні питання на загальнодержавний рівень.

Марія Терендій, 24 роки, журналіст, село Ставчани Пустомитівського району Львівської області:

 У нас недостатньо місць у садках, незавершені ремонти дитячих майданчиків, доріг. Не­зрозуміло, як у районі триватиме реформа децентралізації, що буде з громадами, які не об’єдналися, як пройдуть там місцеві вибори. Відкрите питання про продаж сільськогосподарських земель. Малі фермери, середній бізнес не знають, як це на них вплине. Народним депутатам треба пояснювати це на зустрічах.

За попереднього депутата Богдана Дубневича провели вуличне освітлення в селі, зробили кілька доріг. Новообрана Галина Васильченко ще зустрічей не проводила.

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Переяславський Хатіко — на Київщині живе пес, який щодня пробігає 70 км за рейсовим автобусом в пошуку рятівників

Показати ще