Екс-перший заступник очільника СБУ Віктор Трепак, який у 2016 передав НАБУ документи “чорної бухгалтерії” Партії регіонів, претендує на посаду заступника генпрокурора Руслана Рябошапки.

Про це свідчить подана ним декларація. Також про це розповіли “Українській правді” свої джерела у правоохоронних органах.

Трепак подав декларацію на посаду прокурора відділу. Згодом, після цієї посади, його призначать заступником генпрокурора, вказує УП.

Трепак має частину 100-метрової квартири в Києві, об’єкт незавершеного будівництва на Львівщині та карабін Blaser R8 (вид зброї). Його дружина має квартиру у Львові, будинок в області, частину в квартирі Києва, 4 ділянки на Львівщині. Також на Львівщині їй належать дві не прийняті в експлуатацію господарські будівлі.

У 2015 перший заступник голови СБУ Віктор Трепак пішов з посади. За даними “Дзеркала тижня”, через неможливість боротися з корупцією, коли генпрокурором є Віктор Шокін (працював у 2015-2016 роках, на його місце прийшлов Ігор Луценко).

Після звільнення Трепак передав Національному антикорупційному бюро документи Партії регіонів, які підтверджували незаконні виплати партією готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.