Центр кібербезпеки СБУ запускає оновлену версію національної платформи Malware Information Sharing Platform «Ukrainian Advantage» (MISP-UA) для протидії кіберзагрозам і попередження ризиків. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу СБУ.

“MISP-UA є платформою, яка в режимі реального часу забезпечує обмін даними про кіберризики, атаки та інциденти на об’єктах критичної інфраструктури, установах і підприємствах, державних електронних інформаційних ресурсах”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ,  оновлена платформа захистить інформаційний і кіберпростір держави, попередить атаки на ресурси державного та фінансового управління України, попередить виток важливої інформації.

Повідомляється, що на платформі MISP-UA, яку почали впроваджувати у 2018 році, вже зареєстровано понад 300 користувачів, серед яких державні і приватні підприємства. За допомогою нових систем, кіберспеціалісти здатні попередити шляхи атак, потенційні загрози та оперативно їх нейтралізувати.

У платформі MISP-UA, яку наразі СБУ використовує для захисту національної кібербезпеки, використаний досвід країн ЄС та НАТО. За час використання виникла потреба в принциповому оновлені платформи, що відповідає сучасним викликам.

Підключитись до оновленої платформи MISP-UA можливо за посиланням https://misp.gov.ua.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Аварії траплялись і до квітня 86-го: СБУ розсекретила деталі будівництва і аварії на ЧАЕС

Виток персональних даних у Telegram: кіберполіція знайшла винних

Кіберполіція викрила киянку у розсилці фейків про мінування різних об’єктів (фото)