Радник американського лідера з нацбезпеки Джейк Салліван провів непублічні переговори з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим та радником кремлівського диктатора Володимира Путіна із зовнішньої безпеки Юрієм Ушаковим.

Про це пише американське видання The Wall Street Journal, посилаючись на інформацію, отриману від офіційних осіб США, імена яких не називаються, інформує «НБН».

Американські чиновники розповіли журналістам, що радник Байдена останніми місяцями підтримував контакт з Ушаковим та Патрушевим. Представник Білого Дому організував переговорний процес для запобігання ризику ескалації та збереження каналів зв’язку відкритими.

За словами співрозмовників журналістів, радник глави держави не мав на меті обговорити врегулювання російської військової агресії щодо України.

Джерело видання також повідомило, що Салліван під час переговорів у Києві закликав українське керівництво публічно заявити про готовність врегулювати конфлікт із державою-окупантом.

При цьому американська влада не підштовхує Україну до переговорного процесу з Москвою, а лише хоче продемонструвати союзникам своє прагнення вирішити конфлікт, який впливає на світові ціни продовольства та нафти.

Коментувати діалог Саллівана з помічниками глави РФ відмовилися як у Білому домі, так і у Кремлі.