Колишній співробітник “Беркута” бив депортованих українських дітей в окупованому Криму. Він також брав участь у розгоні Майдану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Insider.

За даними видання, мова йде про Валерія Астахова. Він після окупації Криму втік на територію півострова, отримав громадянство Росії та приєднався до так званого “МВД” в Євпаторії. Про це також свідчать дані з бази “Миротворець”.

Автори матеріалу поспілкувалися з дітьми, яких нещодавно повернули з російської неволі. Відомо, що ще у жовтні минулого року 17 дітей з Херсонської області відправили нібито “на відпочинок” у табори в окупованому Криму. Проте на території півострова вони прибули майже пів року.

За словами дітей, у Криму їх били, погрожували та тримали у підвалі. Крім того, в одному з так званих таборів в Євпаторії не було навіть постільної білизни, лише матраци та подушки.

Діти стверджують, що бив та залякував їх саме Валерій Астахов. У таборі, де їх утримували, колишній “беркутівець” відводив дітей у підвал, показував металеву палицю і погрожував побити нею за підтримку України.

За інформацією лабораторії Єльського університету, росіяни вивозять українських дітей до 40 таборів у Сибірі, на узбережжі Чорного морі, у центральних регіонах Росії, на Уралі та в окупованому Криму.