Росіяни обстріляли гору Кременець в Ізюмі у той час, коли багато місцевих жителів приїхали туди, аби зателефонувати рідним. Вдарили, за свідченнями очевидців, зі свого тилу.

Про це пише KHARKIV Today.

Окупанти почали обстрілювати жителів Ізюму, аби завадити їм спілкуватися з родичами, що живуть на підконтрольній Україні території.

Новини з окупації надходять повільно. Лише на вихідних друзі та рідні ізюмчан дізналися про трагедію, яка сталася у п’ятницю, 8 липня. У той день, як і завжди, десятки жителів міста приїхали на гору Кременець ( її ще називають Крем’янець). Лише сюди, на 218 метрів над рівнем моря, добиває український мобільний зв’язок. Вільно поговорити важко: по-перше, дзвінки часто перериваються, по-друге, їх слухають російські військові. Тому можна сказати лише про те, що живі та все добре.

8 липня люди так само приїхали на гору, аби поговорити з рідними. На подив, нікого з росіян там не було. Згодом стало зрозуміло, чому: приблизно о 14:00 на Кременець посипалися касетні боєприпаси.

“Орки завжди стояли на горі і слухали, що кажуть люди. А саме в цей день жодного не було. Загинув мій сусід Денис Щербак, гарний хлопець, у нього жінка залишилась”, — розповіла KHARKIV Today волонтерка Юлія Чередник, якій навесні вдалося врятувати з окупованого міста свою родину.

Про точну кількість загиблих та поранених досі невідомо. У деяких ізюмських пабліках пишуть, що поранень зазнали щонайменше десятеро людей. Але дізнатися про це більш точно поки що не можуть навіть ті ізюмчани, які того дня втратили близьких. У місті окупанти не дозволяють людям самостійно ховати померлих, навіть якщо смерть настає унаслідок природніх причин.