За 9 місяців вторгнення окупанти знищили третину українських лісів. Бойові дії проходили на 3 млн га лісових масивів. Пошкоджено 900 об’єктів заповідного фонду.

За даними Міндовкілля, в Україні зафіксовано 2,263 факти злочинів проти природи, повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

“Зараз під окупацією та в зоні бойових дій залишаються 450 тисяч га лісів. Серед них – 10 національних парків, 8 природних і 2 біосферні заповідники. Мільйони тварин та птахів загинули та втратили місця, де жили. Ворог знищив тисячі екосистем. Деякі з них не відновляться”, – зазначив Костянтин Яловий.

Яловий наголошує, що навіть після звільнення українські ліси – зона небезпеки.

“Так, в Харківській області заміновані 125 тисяч гектарів лісу. За два місяці розміновані лише 150 гектарів. Цей процес триватиме десятиліттями”, – попереджаєЯловий.

Чим швидше ми виженемо ворога з нашої країни, тим меншими будуть втрати.

“Щоб це трапилось якнайшвидше, необхідно, щоб підтримка нашої армії була на належному рівні. Після перемоги України ми обов’язково повернемо все, що можливо”, – підсумував депутат Київради VIII скликання.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.