Різні інтернет-ресурси НАТО, цієї неділі, 12-го лютого, були виведені з ладу кібертерористами, ймовірно, російського походження.

Про те, що починаючи з неділі, у соціальних мережах з’явилася різноманітна інформація, пов’язана з Російською Федерацією хакерської групи «Killnet», що анонсувала кібератаку на сервери НАТО, включаючи повне блокування доступу до сторінки штаб-квартири Сил спецоперацій (NSHQ), пише «НБН» з посиланням на матеріал видання «Handelsblatt».

У коментарях Handelsblatt прессекретар НАТО підтвердила інцидент і те, що фахівцями Альянсу ведеться робота з вторгненням у роботу кількох сайтів. Однак на офіційних сторінках НАТО так і не з’явилося жодних пояснень, пов’язаних із зазначеним інцидентом.

На цю мить основний сайт НАТО повноцінно працює, як і Парламентської асамблеї НАТО, а сайт NSHQ також відновили.

Зазначимо, що вищеописана група хакерів досить відома, і останні їхні «роботи» – не тільки серія кібератак проти багатьох країн-членів ЄС. Нещодавно проросійські хакери здійснили зламування норвезьких урядових сайтів і сервісів, позначивши це як помста за обмеження Норвегією звичного маршруту транзиту вантажів на острів Шпіцберген.