В Україні 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи. З нагоди восьмої річниці Євромайдану у Києві в неділю пройде низка заходів.

Які заходи заплановані на День Гідності та Свободи у столиці України, розповідає “Апостроф”.

З 8:00 до 10:00 у Києві відбулися державні протокольні заходи до Дня Гідності та Свободи. У них братиме участь місцеве керівництво. Покладатимуться квіти на алеї Героїв Небесної Сотні.

З 10:00 до 11:30 – розпочалася спільна молитва на алеї Героїв Небесної Сотні перед Екуменічним храмом Архістратига Михаїла та Українських Новомучеників Української грекокатолицької церкви.

О 13:00 на Майдані Незалежності довкола монумента Незалежності очікується презентація вуличної виставки “Мальована історія Майдану”. Вона створена з урахуванням графічного роману Олександра Комьяхова з інфографікою.

З 14.00 до 16.30 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану пройде трисерійний документальний фільм “Майдан. Культура домовлятися”. Адреса: Будинок профспілок, майдан Незалежності, 2.

З 17:00 до 19:00 пройде хода “Не втрачаймо гідність. Захистимо свободу” від перехрестя вул. Хрещатик до меморіалу на алеї Героїв Небесної Сотні. Також запалюватимуть лампадки і пройде панахида за загиблими.

Протягом дня буде реалізовано іммерсивний проєкт на Майдані Незалежності “Відчуття Майдану” з інсталяцією з LED-екранів, де транслюватимуться архівні кадри з подій Революції Гідності.

Крім того, у Київському академічному театрі “Колесо” пройде спектакль “Ми Майдан”.

До 30 листопада у читальній залі Державного архіву Києва очікується виставка архівних документів “До Дня Гідності та Свободи”.

Ще одна фотовиставка “Майдан – фортеця духу” буде доступна до 31 листопада у Національному історико-архітектурному музеї “Київська фортеця”.