Росія розмістила на території Білорусі ракетні комплекси “Іскандер” та С-400. Також вона перекидає С-300 в Донецьку область.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише НТА.

«Вони розмістили на території Білорусі, в тому числі, «Іскандери», а також С-400 начебто охороняють повітряний простір Білорусі», – зазначив Ігнат.

Також речник пояснив, що протиповітряні ракети С-300 наразі не потрібні Росії для захисту повітряного простору, тому з Білорусі їх перекидають на Донбас. Відтак РФ хоче завдавати ударів не лише по інфраструктурі прифронтових міст, а й по українських військах.

«Вони є виробниками цих ракет, у них їх багато. Вони можуть дозволити собі таким чином їх “утилізувати”, тому що мають великий спектр протиповітряної оборони, тож С-300 їм не дуже потрібні. У них виникла необхідність перекинути ці ракети на Донбас, щоб завдавати ударів не лише по інфраструктурі прифронтових міст, але й по позиціях наших військ», – додав Ігнат.

За його словами, Збройні сили роблять все, щоб знищувати ракети максимально ефективно.