В одному із російських телеграм-каналах опублікували відео, на якому в українського військовополоненого відрізають геніталії за допомогою канцелярського ножа.

Про це пише “Матриця Свободи”.

Відео з жорстокими тортурами українського військового потрапило до трендів Reddit. Іноземні користувачі ресурсу відверто шоковані побаченим та вимагають збільшення військової допомоги Україні.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у п’ятницю, 29 липня, прокоментував відео, що розповсюджується в мережі. Він назвав РФ країною людожерів і пообіцяв відплату кожному.

“Російські пропагандисти із захопленням показали, як група російських нелюдів калічила українського полоненого.. Все, що потрібно розуміти світу: росія – країна людожерів, що насолоджуються тортурами та вбивствами. Але туман війни не допоможе уникнути покарання російським катам. Усіх ідентифікуємо. Кожен дістанемо”, – написав Подоляк.

Також на відео відреагував старший політичний радник Гельсінської Комісії США Пол Массаро.

“Кастрація, вбивство, зґвалтування, вбивство дітей, знищення міст. Безмежне зло. ATACMS для України. І сучасні бойові танки. Віддайте їм усі. Все, що їм потрібно, щоб покласти край цьому злочину проти людства”, – написав Массаро у себе на Twitter.