Організатору фінансової піраміди та його співучасникам повідомлено про підозру у шахрайстві. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора України.

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора організатору фінансової піраміди та його співучасникам повідомлено про підозру у шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації (відмиванні) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що до організації фінансової піраміди причетні понад 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних юридичних осіб.

Зазначається, що шахраї збирали кошти у громадян, у тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансову установу для отримання надвідсотків.

В подальшому учасники злочинної схеми заволодівали цими коштами.

«За час функціонування фінансової піраміди організатори, з метою легалізації коштів придбали один з островів Дніпровського каскаду з об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тис доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно, орієнтовною вартістю понад 250 млн доларів США», – повідомили в пресслужбі.

Нагадаємо,  власник фінансової піраміди B2B Jewelry заявляє, що СБУ їх не закривала

Читайте також:

600 тисяч українців обдурили на 250 млн доларів: СБУ блокувала діяльність фінансової піраміди

Шахрайство на сайтах з пошуку роботи, або Лови на азарт