Упродовж останніх трьох днів найманці приватної військової компанії Вагнера могли досягти незначних успіхів навколо північних околиць Бахмута Донецької області, зокрема й біля селища Красна Гора.

Тактичне просування армії РФ на південь від міста, за даними розвідки Міноборони Великої Британії, імовірно, незначне, пишуть “Факти”.

Заважає успіхам окупантів, зокрема, організована українська оборона.

На Півночі, на ділянці Кремінна – Сватове Луганської області, загарбники хоч і безперервно наступають, але успіхи кожної локальної атаки надто мізерні для значного прориву.

Британські розвідники не виключають, що росіяни, прагнучи нівелювати досягнення ЗСУ у вересні-листопаді 2022 року, можуть спробувати просунутись на захід до річки Жеребець.

– Загалом поточна оперативна картина свідчить про те, що російські сили отримують накази просуватися в більшості секторів, але не накопичили достатньо наступальної бойової потужності на жодному напрямку задля досягнення вирішального ефекту, – повідомляють у розвідці Міноборони Великої Британії.

Нагадаємо, що напередодні речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий спростував заяви РФ про захоплення селища Красна Гора поблизу Бахмута на Сході України.