Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що офіс Генерального прокурора добиватиметься припинення незаконного будівництва житлового кварталу в Пущі-Водиці по вулиці Квітки Цісик. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Прокуратури м. Києва.

«Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальні провадження у зв’язку із незаконним будівництвом житлового кварталу по вулиці Квітки Цісик у Пущі-Водиці в м. Києві за фактами незаконної порубки дерев, пошкодження об”єктів культурної спадщини та зловживання владою або службовим становищем (ч. 3 ст. 246, ч. 5 ст. 298 та ч. 2 ст. 364 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що посадовці ХК «Київміськбуд», за сприяння окремих посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції та КМДА здійснюють незаконне будівництво у Пущі-Водиці.

«Ділянку площею 0,69 гектара холдинговій компанії було надано у липні 2017 року в оренду на 15 років для будівництва рекреаційно-оздоровчого комплексу. Втім наразі на ній здійснюється будівництво житлового комплексу, квартири якого вже виставлені на продаж. Для їх зведення було незаконно вирубано 214 дерев. При цьому, рішення Київради дозволяло вирубку лише одного дерева», – повідомили у пресслужбі прокуратури.

Справу про скандальну забудову в Пущі-Водиці взяла на особистий контроль Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Вона зазначила, що ця територія є історичною, на ній заборонене знищення природи та будівництво.

«Територія Пуща-Водиці – це історичний ареал. В ньому заборонене знищення насаджень та будівництво нових житлових утворень. Саме тому прокуратура мусила відреагувати на цю незаконну забудову, щоб добиватися її припинення та притягнення до відповідальності всіх причетних. Ми також маємо з’ясувати на підставі чого надавалась ділянка та дозволи на це будівництво і забезпечити відшкодування всіх збитків», – заявила Ірина Венедіктова.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим територіального управління ДБР, розташованого в місті Києві.

Нагадаємо, у Солом`янському районі Києва через суд зупинили забудову

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Нова скандальна надбудова: історичному будинку на Подолі додали поверхів

Скандал навколо метро на Виноградар: забудовник поклав бюджетні кошти на депозит

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

У Могилянці штрафи за недопуск до братських келій вважають тиском з боку представників влади — ЗМІ

Києво-Могилянська академія знову не пустила інспекторів на будмайданчик і отримала штраф

Як виглядає у Києві тунель під Дніпром, який ще називали "сталінське метро"

Показати ще