В Києві судитимуть головного лікаря приватного медичного закладу, який незаконно продавав рецепти на наркотичні засоби. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 3 скеровано до суду обвинувачений акт відносно головного лікаря одного з приватних медичних закладів, який за грошові кошти здійснював незаконну видачу рецептів на право придбання наркотичних засобів – метадон та бупренорфін», – йдеться в повідомленні.

Слідчими встановлено, що головного лікар за гроші видавав рецепти на право придбання наркотичних засобів всупереч правил виписування рецептів та лікарських засобів і виробів медичного призначення, за відсутності медичних показань та підстав.
Рецепти лікар продавав по 350 – 450 грн.

«Наразі обвинувальний акт за підозрою головного лікаря у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 319 КК України (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів) скеровано до Деснянського районного суду м. Києва для розгляду по суті», – повідомили в пресслужбі.

В пресслужбі розповіли, що санкція статі передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Київщині викрили групу наркоторговців, серед яких сімейний лікар (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Затримано злочинців, що виготовляли та збували наркотики через інтернет

У киянина вилучили наркотиків на 1 мільйон