Телеканал “112 Україна” незаконно займає приміщення в офісному центрі на вул. Дегтярівській, 21 (Київ). І владі достатньо зробити п’ять кроків, щоб нейтралізувати телеканал Віктора Медведчука.

Про це KV стало відомо із заяви, яку на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднив Герой України Олександр Порхун.

Ветеран заявив, що зібрав пакет документів, які дозволять законно припинити роботу телеканалу Віктора Медведчука “112 Україна”, і запропонував передати ці документи президенту України Володимиру Зеленському, першому заступнику голови – в.о. глави СБУ Івану Баканову, генпрокурору Юрію Луценку, а також лідерам провідних політичних сил.

За словами Олександра Порхуна, будівлю на вул. Дегтярівській, 21, в якому розташований канал “112 Україна”, в 1990-х роках приватизували і переобладнали в офісний центр. Згодом власник 1-4 поверхів будівлі заклав приміщення в іпотеку в VAB Банк. Але актив шахрайськи вивели з банку перед банкрутством, розрахувавшись сміттєвими цінними паперами.

Замість того, щоб опинитися в Фонді гарантування вкладів фізично осіб (ФГВФО), права на нерухомість переходили з однієї компанії в іншу. А в 2018 році “нові власники” 1-4 поверхів захопили ще й 5-6 поверхи, які ніколи не були в іпотеці.

Порхун зазначив, що власники 5-6 поверхів офісного центру оскаржують в суді протизаконні дії Мін’юсту і реєстратора. При цьому, за словами Героя України, з боку людей Медведчука на суддів здійснюється шалений тиск.

“Я готовий надати Зеленському, Баканову, Луценку ексклюзивні документи, які дозволять законним способом нейтралізувати телеканал “112 Україна”. Звичайно, для цього потрібна політична воля”, – заявив Порхун.

Він запропонував Генпрокуратурі і СБУ довести, що іпотека на 1-4 поверхи офісної будівлі була фактична викрадена з VAB Банку і визнати всі наступні угоди фіктивними.

“Другий крок – приміщення передаються в ФГВФО, тобто державі”, – зазначив Олександр Порхун.

Наступний крок, за його словами, повернути приміщення на 5-6 поверхах законному власнику.

“Четвертий крок. Канал Медведчука на вулиці. Я вам гарантую, що іншої будівлі на території України цей телеканал не знайде. Просто не встигне. П’ятий крок. Ветерани АТО дуже швидко перевезуть все майно на смітник”, – додав Порхун.

Він також звернувся до політичних лідерів країни із закликом об’єднатися і на прикладі телеканалу “112 Україна” продемонструвати ефективну, консолідовану боротьбу з “п’ятою колоною” в Україні.

Нагадаємо, телеканали “112 Україна”, NewsOne і ZIK формально належать народному депутату Тарасу Козаку, а керівництво телеканалу пов’язують з кумом Володимира Путіна і одним з лідерів “Опозиційною платформи – За життя” Віктором Медведчуком (№3 партійного списку на позачергових виборах Верховної Ради).

Популярні новини зараз

У столиці відкрили пам’ятник митрополиту УАПЦ Василю Липківському

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

В.о. ректора НАУ звинувачує попереднього очільника, який отримав посаду в ДУІКТ, в "промисловому шпигунстві"

На фронті загинув військовий із Київщини Віктор Пилипюк

Показати ще

Раніше “112 Україна” анонсував трансляцію фільму Олівера Стоуна “Revealing Ukraine” (“Відкриваючи Україну”) про “громадянський конфлікт” на Донбасі. Героями фільму є сам Медведчук і президент РФ Володимир Путін. На початку цього тижня телеканал відмовився від демонстрації стрічки.