Президенту АТ АКБ Аркада Костянтину Паливоді повідомлено про підозру. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

«У четвер, 3 вересня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури міста Києва детективами СУ ГУНП у м. Києві при оперативному супроводженні Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР НП України повідомлено про підозру Президенту АТ АКБ «АРКАДА» у привласненні грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика» у сумі 50 млн гривень (ч. 5 ст. 191КК України)», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що у червні 2018 року голова правління АТ АКБ «АРКАДА»  разом зі своїми спільниками розробив та реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є АТ АКБ «АРКАДА».

«Так, шляхом видачі кредиту та подальшого проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з АТ АКБ «АРКАДА» та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені кошти у сумі 50 млн гривень», – повідомили в прокуратурі.

В пресслужбі розповіли, що вирішується питання щодо обрання колишньому президенту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та проходять обшуки у приміщенні банку і за місцем проживання підозрюваного.

В прокуратурі нагадали, що на підставі рішення Правління Національного банку України від 25.08.2020 «Про віднесення АТ АКБ «АРКАДА» до категорії неплатоспроможних», у банку запроваджено тимчасову адміністрацію.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ викрила екскерівників Укртрансбезпеки на розтраті понад 100 млн 

Читайте також:

600 тисяч українців обдурили на 250 млн доларів: СБУ блокувала діяльність фінансової піраміди

12 посадовців Укрзалізниці обвинувачують у оборудках на 60 млн