Служба безпеки України викрила механізм розтрати бюджетних коштів екскерівниками Державної служби України з безпеки на транспорті на 109 мільйонів гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу СБУ.

Слідством встановлено, що у 2018 році чиновники організували злочинну оборудку через публічну закупівлю габаритно-вагових комплексів для зважування фур.

Оперативники зазначають, що посадовці Укртрансбезпеки у змові з представниками комерційних структур придбали габаритно-вагові комплекси за завищеною вартістю. А комплектація не дозволяла їхнє використання за цільовим призначенням.

В пресслужбі розповіли, що слідчі дії у справі проводилися у приміщеннях Міністерства інфраструктури України, Укртрансбезпеки та за адресами проживання підозрюваних. Під час обшуків вилучено документацію, що підтверджує наявність протиправної оборудки.

Зазначається, що  наразі у межах кримінального провадження тривають слідчі дії.

“Після завершення судових експертиз прийматиметься рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру. Операцію проводили співробітники СБУ спільно з Нацполіцією”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Києві СБУ затримала на хабарі двох посадовців поліції

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Скандал у Київзеленбуді: посадовців викрили у розкраданні майже 80 млн бюджету столиці

Розкрадання коштів замість благоустрою струмка Віта: заступнику гендиректора Плесо загрожує до 12 років