На Софіївський площі почалась акція “Порожні стільці” на підтримку полонених та ув’язнених у Росії та анексованому Криму. На площі створили символічну інсталяцію з порожніх стільців, які нагадують про незаконно ув’язнених.

Про це повідомляє Суспільне.

Власні листи до ув’язнених читають співачка Христина Соловій, акторка Рима Зюбіна, колишній політв’язень та журналіст Микола Семена, акторка Наталя Сумська, режисерка Ірина Цілик.

За інформацією Центру громадянських свобод щонайменше 300 українців знаходяться у полоні на Донбасі, ще 127 у в’язницях Росії та Криму.

“Я прийшов підтримати сьогодні Наталію Стаценко, – розповідає Суспільному колишній політв’язень та журналіст Микола Семена. – Це активістка з Донбасу, яка зараз піддається репресіям в Донецьку. Вона утримувалась спочатку в славнозвісній “Ізоляції”, потім була переведена в СІЗО міста Донецька і зараз перебуває під судом. Їй дуже тяжко, тому що вона і її дочка – хворі люди. Як раз перед затриманням їй мали робити операцію, але найманці не дозволили їй побути на волі до операції, заарештували її, що посилює всю її трагедію і всі її страждання. Зараз вона перебуває під судом у дуже тяжкому стані”.