П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко у понеділок, 31 січня, прибув на допит до Державного бюро розслідувань.

Допит був запланований на 11:00 і закінчився дуже швидко, пише “Главред””.

“Я (…) як законослухняний громадянин безумовно виконую вимоги закону і прибув на допит”, – сказав Порошенко під стінами ДБР, назвавши справу, в якій його викликали в бюро, “абсолютно порожньою і нікчемною”.

“Жодної співпраці з мого боку не буде”, – додав він.

Вже в будівлі Держбюро розслідувань Порошенко зустрів слідчий. Екс-президент зазначив, що той займається політичним переслідуванням опозиції. Нардеп додав, що клопотатиме про його відвід у суді.

Адвокат Порошенка уточнив, що “слідство встановило все, що їм потрібно, оскільки вони відмовляються викликати на допит Зеленського, Арахамію та інших осіб, які чітко висловлювалися у цій справі”.

У Держбюро розслідувань підтвердили, що Петро Порошенко відмовився давати свідчення слідчому і відмовився підписувати протокол про свою відмову.

“Будь-який підозрюваний, навіть якщо це народний обранець, у будь-якому кримінальному провадженні не може визначати кількість допитів та види процесуальних дій, які слід провести під час розслідування. Статус народного депутата не дає права ігнорувати Кримінальний процесуальний кодекс. Наголошуємо, брати участь у процесуальних діях є обов’язком Порошенка (…) Відмова співпрацювати зі слідством і давати свідчення може свідчити про те, що Порошенко усвідомлює свою провину, і саме тому намагається зірвати проведення законних процесуальних дій”, – йдеться в повідомленні на сайті ДБР.