Частина карантинних обмежень у столиці повністю ігнорується. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на сайт APnews.

З понеділка у Києві почали діяти нові карантинні обмеження, серед яких:

  • закриття хостелів;
  • скасовувати планових госпіталізацій, крім екстрених випадків;
  • скасовування масових заходів за участі понад 20 осіб;
  • заборона занять у ВНЗ, якщо кількість студентів у групі понад 20;
  • закриття фітнес-клубів та спортзалів, якщо вони не можуть надати на одну людину мінімум 10 кв. м
  • громадський транспорт може бути заповнений лише на 50% від сидячих місць.

Фактично у жодному хостелі столиці відучора неможливо замовити місце, практично усі призупинили свою роботу на час карантинних обмежень у столиці. Але виселити тих, хто мешкає, вони також не мають права, тому намагатимуться виконувати правило — залишати на одну людину мінімум 1- кв. м. площі. Це вимушені міри, зізнаються в адміністрації, адже карантин, це великі збитки для бізнесу.

Крім того, у столиці тимчасово зупинили свою роботу нічні клуби. “Ми не працюємо. І не знаємо, що робити та скільки це триватиме. Можна, звичайно, працювати підпільно, але ви потім про це напишіть, приїде поліція і нас закриє, навіщо це нам потрібно? ” – повідомили у столичному нічному клубі Closer.

А от громадський транспорт Києва працює у звичному режимі, про заборону там або не чули, або її просто ігнорують. Водії столичних маршруток зізнаються, що якщо вони будуть заповнювати салон згідно з вимогами влади, то будуть працювати в мінус.

У “Київпастрансі” також нічого не знають про нові обмеження, вони беруть пасажирів на сидячі місця, як і раніше, мовляв, інших інструкцій вони не отримували.

Нагадаємо, Організатори мають понести покарання: поліція відкрила справи через масові святкування Дня міста в Одесі та Дніпрі  

Читайте також:

В Києві зафіксували COVID-антирекорд з кількості померлих за добу

Як працюватимуть школи Києва у помаранчевій зоні: КМДА

Людей без щеплень скоро не пускатимуть на роботу: Рада