Зранку 14 січня під Верховною Радою і в урядовому кварталі представники Національного штабу захисту рідної землі відновили безстрокову акцію протесту з вимогою не допустити прийняття законопроекту №2178-10 «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Учасники акції вимагають відкликати законопроект про ринок землі як такий, що суперечить Конституції України, створити робочу групу з розробки комплексної земельної реформи, а також провести зустріч із Президентом України.

Повідомляється, що на Площі Конституції зібралися кілька сотень людей з числа об’єднань аграріїв, профспілок, а також націоналістичних партій.

Протестувальники перекрили перетин вулиці Цитадельної та вулиці Лаврської, перехрестя вулиць Липської та Інститутської.

На вулиці Грушевського рух повністю перекрито в напрямку урядового кварталу. У зворотному напрямку рух періодично відкривають, дозволяючи автомобілям проїхати.

Поліція посилила заходи безпеки у середмісті столиці. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

«Аби не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій у центрі Києва поліцейські спільно із військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування у посиленому режимі.

Нагадаємо, В центрі поліція, Нацгвардія, ДСНС та кінологи: біля ВР одразу 4 акції протесту

Читайте також:

Біля Київської ОДА проходить акція “Ні капітуляції! Час діяти” (відео)

Освітяни столиці вийдуть на акцію протесту