В центрі столиці зранку 17 грудня біля будівлі Верховної Ради відбуваються одночасно чотири акції протесту, в яких беруть участь кілька тисяч осіб. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Так, на площі Конституції мітингують люди із прапорами організації «АвтоЄвроСила», вимагаючи від можновладців спростити систему розмитнення автомобілів на реєстрації країн ЄС.

Біля них збираються противники відкриття ринку сільськогосподарських земель під керівництвом Національного штабу захисту рідної землі, до складу якого увійшли представники партій “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, “Аграрної партії”, “Національного корпусу”, а також Федерація профспілок України, Всеукраїнська аграрна рада та інші організації.

Також біля ВР присутні протестувальники, які називають себе захисниками християнських цінностей і тримають у руках плакати з вимогою припинити знищення свободи віросповідання, а також введення гендерної теорії в систему освіти.

Четверта група мітингувальників – члени Федерації профспілок України. Кілька тисяч представників професійних об’єднань зібрались на підтримку законопроектів Трудового кодексу України №2410, Кодексу України про працю №2410-1, вимог щодо недопущення тотальної приватизації державних підприємств зі знищенням робочих місць, проти руйнування наявної системи соціального захисту, за збереження соціальних стандартів. Також ФПУ приєднається до протесту проти введення ринку землі в Україні.

Центральні вулиці столиці перекриті для транспорту, правоохоронці столиці задля забезпечення безпеки під час заходів працюють у посиленому режимі.

Пресслужба МВС повідомляє, що задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування у посиленому режимі.

Нагадаємо, На сьогодні в столиці заплановані масові акції: в центр краще не їхати

Читайте також:

«Варта на Банковій» розійшлась, але в столиці зібрався новий мітинг

Освітяни столиці вийдуть на акцію протесту