В ніч на 28 квітня стався вибух у 14-ти поверховому будинку по вулиці Ревуцького. Внаслідок події постраждало подружжя. Чоловіка з тяжкими травмами доставили до медичного закладу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

«Близько першої години до столичної поліції надійшло повідомлення про вибух у багатоповерхівці на вулиці Льва Ревуцького. На виклик негайно прибули слідчо-оперативні групи Дарницького та головного управлінь поліції, спеціалісти вибухотехнічної служби та лікарі.

На місці події правоохоронці виявили 29-річних чоловіка та жінку з тілесними ушкодженнями різного ступеню. Потерпілого було госпіталізовано, а його дружині медичні працівники надали допомогу на місці.

За попередніми висновками експертів-вибухотехніків, внаслідок необережного поводження стався вибух гранати», – йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що ввечері 27 квітня у під`їзді будинку постраждалий разом з двома чоловіками вживав алкоголь та вирішив продемонструвати гранату.

«Чоловіки на підпитку стали бавитися небезпечним предметом та в якусь мить граната залишилися без чеки. Власник боєприпасу став ховати гранату, а інші чоловіки розбіглися. У цей момент з помешкання вийшла дружина потерпілого, яка в результаті вибуху отримала незначні поранення», – повідомили в пресслужбі.

Правоохоронці наразі встановлюють модифікацію бойового припасу та його походження.

Зазначається, що слідчим відділом Дарницького управління поліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За вчинене чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, Хлопці вивчали гранату: в під`їзді на Ревуцького стався вибух, є постраждалі

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві на Зоологічній під люком випадково знайшли вибухівку

Популярні новини зараз

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та ТЕЦ

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Пожежа та вибух в квартирі на Маяковського: що сталось