Під час патрулювання Деснянського району міста Києва правоохоронці помітили чоловіка, який на вулиці Кіото щось розкладав біля дерев. Поліцейські вирішили перевірити чоловіка.

Про це пише «Україна кримінальна».

У порушника правоохоронці вилучили чотири пакети з, ймовірно, наркотичною речовиною PVP, яку він збував через закладки. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як зазначив тимчасово виконувач обов’язків начальника відділення слідчого відділу Деснянського управління поліції столичного главку Олександр Завадський, побачивши правоохоронців незнайомець почав помітно нервувати:

«Спецпризначенні провели поверхневий огляд, у результаті якого виявили у порушника чотири поліетиленові пакети з речовиною, ймовірно, солями PVP. Раніше судимий за аналогічні злочини, 26-річний уродженець Миколаївщини розповів, що мав на меті збути наркотичну речовину шляхом закладок у лісосмузі. Ми затримали правопорушника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вилучене направлено на проведення експертного дослідження».

За даним фактом слідчими Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження передбачене ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України — незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці перевіряють канали надходження наркотичних речовин та інших осіб, причетних до злочину.